Avainsanat

, , , , ,

Bluebell (eli ’sinikello’, Hyacinthoides non-scripta) on melko rotevakasvuinen mukulakasvi, joka kasvaa vain Atlantin rannikoilla Espanjasta Skotlantiin (Espanjassa tosin hieman eri lajike kuin pohjoisempana Brittein sarilla), Olen aina halunnut nähdä sinikellojen kukinnan, mutta koskaan aiemmin en ole päässyt Brittein saarille tarpeeksi keväällä. Ne kukkivat huhtikuun lopusta toukokuun puolelle, nyt ehdin juuri ja juuri (kuvat otettu 13.5.). Laji on Brittein saarilla monin paikoin harvinaistunut ja se on nykyään monin paikoin suojeltu.

’Bluebell woods’ -metsiä esiintyy vain vanhoissa metsissä missä maata ei ole muokattu ja joissa metsänpohja on keväällä myös tarpeeksi valoisa. Hienoimillaan kellot muodostavat laajoja huikean sinisiä kenttiä, niinkuin metsänpohja olisi veden peitossa.

Kuvat on otettu pääosin Kew gardensissa, osin Hamsptead heathissä.

And like a skylit water stood
The bluebells in the azured wood.

A.E.Housman


(Alimmat kuvat suurenevat klikkaamalla)

Tämän postauksen myötä uuvana siirtynee ennaltamäärittelemättömälle tauolle. Katsotaan nyt mitä tapahtuu, tällähetkellä on vain sellainen tuntuma että on aika puuhailla välillä vähän muutakin. Ehkä tänne voi jokunen postaus silloin tällöin ilmestyä, saapa nyt nähdä. Päivitän tilannetta jos päivitettävää ilmaantuu. Mutta muuten toivottelen nyt oikein hyvää kesää ja kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille!

Mainokset